Plaats, Wijk: Lelystad, Archipel
Naam: Maaike van den Haspel Fennema
Inspectierapport GGD

Leeftijd kinderen: 0 t/m 04 jaar
Beschikbare dagen: maandag, donderdag, en vrijdag.
Tijden: van 7.30 t/m 17.30, In overleg kan hier van afgeweken worden.
Huisdieren: Geen.
Meer informatie: Wilt u een vrijblijvend intakegesprek over de opvangmogelijkheden, uw kind(eren) aanmelden of een algemene vraag stellen? Neem dan contact op met Welkom-Kind.

gastouder Archipel, Lelystad Maaike van den Haspel Fennema


gastouder Archipel, Lelystad Maaike van den Haspel Fennema huis3

gastouder Archipel, Lelystad Maaike van den Haspel Fennema huis2

gastouder Archipel, Lelystad Maaike van den Haspel Fennema huis1


Maaike’s opvang is een kleinschalige, huiselijke, warme en professionele kinderopvang.

Gelegen in een bosrijke omgeving in de Archipel.

Het volgen van het jaarritme staat centraal. Samen staan we stil bij wonderen in de natuur. Bijvoorbeeld de struik vol bijen, of al die prachtige kastanjes op de grond, de mieren en de vogels.

We spelen in de tuin, wandelen veel door het park, we gaan langs de dieren, en gaan op zoek naar mooie natuurschatten.
Binnen is er ruimte voor vrij spel, bouwen en ontdekken.
We bakken soms ons eigen brood, of maken seizoensgebonden soepjes of andere gerechten. Het liefst met zoveel mogelijk pure ingrediënten.

Verder maak ik veel muziek, daarbij dansen we door de kamer, of we maken gebruik van muziekinstrumentjes.
Dagelijks wordt er voorgelezen, in de opvang staat een grote boekenkast vol met prachtige prentenboeken in allerlei thema’s.

Vaak werk ik nog met thema’s tussendoor, en daar pas ik dan de speelomgeving bij aan.

Kleine kinderen krijgen een veilige plek, waar ze in alle rust en warmte kunnen ontdekken, maar ze doen ook gezellig mee in de kring in de wipstoel of op schoot.

Rust en warmte staan centraal.
Voor de rust in de dagelijkse groepjes werk ik met gezinnen die meerdere dagen afnemen. De groepsgrootte is maximaal 5 kinderen in de leeftijd van 0 t/m 4 jaar.

Ik ben geopend op maandag, donderdag, en vrijdag. Ik open de deuren om 7.30 en sluit de deuren om 17.30. In overleg kan hier van afgeweken worden. Brengen is altijd voor 09:00uur en ophalen na 17:00 uur. Dit geeft rust en ruimte om zo een mooie dag te kunnen hebben, en allerlei activiteiten te kunnen doen.

Kinderen komen terecht bij een enthousiaste gastouder met jarenlange ervaring.

In het verleden heb ik gewerkt als, verpleegkundige, onderwijsassistent, en als pedagogisch medewerker in de verstandelijk gehandicaptenzorg en in de Buitenschoolse opvang.  Ik ben een gastouder die nog steeds zin heeft om te leren, regelmatig volg ik verdiepende cursussen. Juist de uitdaging opzoeken geeft veel energie.

Verder zing ik graag, en ben een actief lid in de Ouderraad en Medezeggenschapsraad op de middelbare school van onze drie kinderen. Daarnaast ben ik al jaren gelukkig Getrouwd met Jeroen. Wij hebben geen huisdieren.

Sleutelwoorden: Liefdevolle aandacht, veiligheid, warmte, ruimte voor eigenheid, vertrouwen, spelenderwijs ontdekken, sfeer, vrij spel, voorlezen, knuffelen, natuurlijke materialen, buiten spelen, oog voor de natuur, ritme van de seizoenen, vertrouwen, een vast gezicht, huiselijk, ritme, omzien naar elkaar.

gastouder Archipel, Lelystad Maaike van den Haspel Fennema, gastouder Archipel, Lelystad Maaike van den Haspel Fennema, gastouder Archipel, Lelystad Maaike van den Haspel Fennema