Pedagogisch werkplan schrijven

Alle gastouders zijn verplicht zich in hun werk te houden aan het pedagogisch beleidsplan van het gastouderbureau waar zij mee werken. Maar natuurlijk brengt iedere professional zijn eigen unieke werkwijze mee binnen haar opvang. Dat is wat jouw opvang aantrekkelijk maakt, bijzonder maakt en is meteen de basis waarmee jij werkt.

Jouw visie over kinderopvang op papier

Een pedagogisch werkplan als gastouder geeft een ouder inzicht hoe jij werkt, wat jij te bieden hebt, en waar jij voor staat. Het werkplan kun je plaatsen op je website, zo hebben ouders alle informatie, afspraken en regels van jouw kinderopvang in 1 document en kunnen ze lezen hoe jij werkt, wie jij bent en wat jij belangrijk vindt. Zo heb je straks jouw eigen pedagogisch werkplan, uitgaande van de wettelijke richtlijnen waaraan gastouders moeten voldoen. Daarnaast kun je bij een GGD ook aantonen dat je goed hebt nagedacht over jouw kinderopvang. Kortom, jouw kwaliteiten, jouw persoonlijk visie, over jouw opvang helder op papier.

Reactie van gastouder na afloop van de workshop

“Goed om eens bewust na te denken over wat ik doe en waar ik voor sta. Ik kan nu beter aangeven wat ik belangrijk vind, maar ook hoe ik handel in bepaalde situaties en wat daarvan de reden is. Ik ben me meer bewust van hoe ik de ontwikkelingsgebieden stimuleer, hierdoor kan ik nog beter aansluiten bij het individuele kind”.

Reactie van een ouder na ontvangst van een pedagogische werkplan

“Fijn om te lezen hoe onze gastouder werkt en wat haar regels zijn. Dit geeft duidelijkheid en we weten zo precies wat we kunnen verwachten van de opvang bij haar. Tijdens het kennismakingsgesprek kregen wij veel informatie in korte tijd en zo konden we alles thuis nog eens rustig doorlezen”.

Volg de workshop en merk dat het niet zo moeilijk hoeft te zijn als je wellicht van te voren hebt gedacht.
Na het volgen van deze workshop heb je voldoende tools in handen om probleemloos jouw exclusieve werkplan op te stellen.
Het wordt gegarandeerd een prachtig exemplaar waar je trots op kunt zijn!

In één avond leer je voldoende om direct aan de slag te kunnen gaan.
Je krijgt een handige hand-out mee zodat je alles op je gemak kunt teruglezen wanneer je daadwerkelijk aan de gang gaat.

Schrijf je NU in en schrijf moeiteloos jouw eigen werkplan!
Maak korte metten met het nog langer uitstellen van het maken van jouw unieke document en ga er voor!

Datum: 

Aanmelden: Lelystad@welkom-kind.nl of bel 0320-216415
Investering: € 20,-
Inclusief: Hand-out en op verzoek ontvang je een bewijs van deelname

Zelf je pedagogisch werkplan schrijven