Twee soorten tarieven
Binnen de gastouderopvang heb je altijd te maken met twee soorten tarieven én kinderopvangtoeslag.

  1. Het uurtarief van de gastouder (gastouders zijn vrij in het bepalen van hun eigen uurtarief).
  2. Bureaukosten zijn de kosten die het gastouderbureau in rekening brengt.

Kinderopvangtoeslag
Gastouderopvang is een erkende vorm van professionele kinderopvang. Ook voor gastouderopvang kan kinderopvangtoeslag aangevraagd worden. Deze toeslag is te ontvangen via de belastingdienst mits aan de voorwaarden van de belastingdienst toeslagen wordt voldaan.

Uurtarief gastouder
Gastouders zijn vrij in het bepalen van het uurtarief. Gemiddeld ligt het uurtarief op dit moment tussen € 5,94 en € 6,25.

Bureaukosten
Bureaukosten betalen ouders aan het gastouderbureau, hierover ontvangt u ook kinderopvangtoeslag.
De bureaukosten van Welkom-Kind bedragen (vanaf 1 januari 2023) € 0,80 per uur per kind.

Met andere woorden:
Neem je minder dan 45 uur opvang per maand af, dan betaal je €33,50,- bureaukosten per maand.
Neem je 45 uur of  meer opvang per maand af, betaal je € 0,80 per uur per kind bureaukosten.

Kassiersfunctie
Gastouderbureau Welkom-Kind heeft een kassiersfunctie. Dat betekent dat al het betalingsverkeer altijd via het gastouderbureau zal verlopen. Ouders ontvangen elke maand een factuur waarin helder uiteengezet is welk bedrag de opvangkosten voor de gastouder betreft en wat er aan bureaukosten in rekening is gebracht.
De factuur wordt door de ouders voldaan aan het gastouderbureau waarna het gastouderbureau met inhouding van bureaukosten, de betaling aan de gastouder verzorgt.

Mogelijkheid tot automatische incasso
Gastouderbureau Welkom-Kind biedt ouders de mogelijkheid tot het automatische laten incasseren van de opvangkosten. Wanneer ouders hiervoor een machtiging ondertekenen worden de opvangkosten, nadat men de factuur per mail heeft ontvangen, automatisch van de bankrekening afgeschreven. Gemak dient immers de mens.

Advies: Ouders, kies een gastouderbureau waar de gastouder écht iets aan heeft, dat komt de opvang van jouw kind ten goede!
Met de bureaukosten investeren wij in het werk dat de gastouders doen. Wij bieden trainingen, workshops, enz. in het kader van deskundigheidsbevordering van de gastouders. Wij werken coachend waardoor Gastouderbureau Welkom-Kind een uitermate goede en betrokken inzet heeft. Wij bieden een breed scala aan extra services aan zowel ouders als gastouders. Met onze bureaukosten doen wij er alles aan om de gastouderopvang naar een steeds hoger level te brengen. Wij streven altijd naar verbetering van onze gastouders maar ook van onszelf en daar investeren we in. Als de gastouder goed haar werk kan doen, zich ondersteunt voelt, en weet dat zij op het gastouderbureau kan rekenen, komt dit de opvang van jouw kind ten goede. Wij zijn er niet alleen voor de administratie van de opvang, wij zijn er voor de gastouders, voor jou en je kind. Daarom is ons advies aan ouders om niet te zoeken naar het goedkoopste gastouderbureau maar naar een gedegen bureau waar gastouders en ouders  en dus de kinderen écht iets aan hebben!

Tarieven Welkom-Kind Lelystad/Dronten e.o., Tarieven Welkom-Kind Lelystad/Dronten e.o., Tarieven Welkom-Kind Lelystad/Dronten e.o.