Plaats, Wijk: Lelystad, de Schans
Naam: Monica Albers
Inspectierapport GGD

Leeftijd kinderen: 0 t/m 04 jaar
Beschikbare dagen: donderdag en vrijdag.
Tijden: in overleg.
Huisdieren: Geen
Meer informatie: Wilt u een vrijblijvend intakegesprek over de opvangmogelijkheden, uw kind(eren) aanmelden of een algemene vraag stellen? Neem dan contact op met Welkom-Kind.

gastouder de Schans, Lelystad Monica AlbersMijn naam is Monica Bijl (1960) en sinds 6 jaar bied ik als gastouder professionele opvang bij mij thuis in de Schans. Ik doe dit 4 of 5 dagen in de week afhankelijk van de opvangvraag.

Een goede hechting met kinderen vind ik belangrijk. Wanneer een kindje voor het eerst bij mij komt, zorg ik ervoor dat ik extra aandacht kan hebben voor het kennismaken en vertrouwd raken met elkaar. Ik vind het belangrijk om een huiselijke sfeer te creëren dat veilig en vertrouwd voelt.

Tijdens de kennismaking hoor ik graag hoe ouders zelf met het kindje omgaan om de overgang van thuis naar de opvang zo makkelijk mogelijk te laten verlopen.

Voor verschillende leeftijden heb ik een aanbod aan speelgoed, boekjes, spelletjes en knutselmateriaal. Elk kind heeft zijn eigen interesse en eigen tempo van ontwikkelen. Door het brede aanbod aan materiaal kan uw kind bij mij zichzelf zijn en werken we onbewust aan de ontwikkeling van kennis en vaardigheden. De opvang vind veelal in de woonkamer plaats.

Zodra het kan ga ik met de kinderen naar buiten. Mijn achtertuin ligt op het zuiden hierdoor kunnen we al snel lekker naar buiten.  In de tuin staat een afsluitbare zandbak, glijbaan en een keukentje.  Uit de schuur kunnen we o.a. fietsjes, stepjes en een loopauto pakken. Goed voor de motorische ontwikkeling.  Achter mijn huis is een grasveldje met een speeltuin, ook daar gaan we rechtmatig naar toe.

gastouder de Schans, Lelystad Monica Albers, gastouder de Schans, Lelystad Monica Albers, gastouder de Schans, Lelystad Monica Albers, gastouder de Schans, Lelystad Monica Albers