Cursus baby- en kindergebaren

Twee weken geleden hebben 7 gastouders en 1 ouder de cursus baby- en kindergebaren afgerond. De deelnemers zijn super enthousiast over de Baby- en kindergebaren methode. Mooi om te horen dat ze nu al merken wat het met de kinderen doet. Wat naar voren kwam tijdens de cursus was dat ze merkten dat ze gelijk de aandacht hadden, vanwege het gebruiken van je handen met gebaren. Ook kinderen die nog niet (goed) kunnen praten kunnen nu duidelijk maken wat ze willen en daardoor is er minder frustratiegedrag. De methode overbrugt de periode van taal begrijpen naar kunnen spreken. Een succesformule om de taalontwikkeling te stimuleren, taal visueel te maken, elkaar beter te begrijpen en meer inzicht te krijgen in de behoeftes en beleving van het kind.

Welkom- Kind vindt deze cursus erg waardevol en aansluiten bij het ontwikkelingsgericht werken en wil daarom meer gastouders en ouders enthousiast maken om de cursus te volgen. We zijn op zoek naar meer gastouders en ouders die interesse hebben in deze cursus en hier meer over zouden willen weten. Laat het ons weten! Meer informatie over de methode vind je op https://www.gebarenstem.nl

cursisten Baby en Kindergebaren

deelneemsters aan de cursus Baby en Kindergebaren, ouders en gastouders

Hierbij een reactie naar aanleiding van de eerste avond van gastouder Geerte Ernst:

Ik kijk alweer uit naar de volgende avond van de cursus baby- en kindergebaren. Ik ben hiermee gestart omdat ik nog beter wil leren communiceren met de jongste kinderen in de opvang. Zij kunnen nog niets of weinig zeggen maar al wel veel begrijpen. Ik vond het een eyeopener dat baby’s vanaf 6 maanden al met gebaren kunnen ’terug praten’. We leren naast gebaren voor verschillende woorden ook wat liedjes met gebaren. Onze dochter van twee begint tegenwoordig bij het ontbijt al meteen met ‘ik zag 2 beren broodjes smeren’.