Workshop Kinderen en Emoties

Voor gastouders en ouders

Data: nader te bepalen voor 2020

Tijden: 19.30-22.00 Deze workshop bestaat uit 3 bijeenkomsten

Incl Certificaat per avond en bij deelname aan 3 avonden een boekje.

Opvoeden is…..

ruimte geven aan emoties

én grenzen aan gedrag

Dat is het motto van deze workshop!

Kinderen zitten vol emoties. En waar het ene kind als vanzelf leert omgaan met al die verschillende gevoelens en emoties, zo laat een ander kind zich regelmatig overspoelen waardoor het zich machteloos voelt en niet weet hoe het hiermee om moet gaan. En juist deze kinderen krijgen vaak negatieve reacties wat hen niet echt helpt om te léren omgaan met emoties. En dat is wat kinderen te doen hebben; ze moeten nog leren omgaan met emoties en het is onze taak als opvoeder ze daarbij te helpen en ondersteunen.

Maar hoe?… In deze workshops krijg je diverse handvatten aangereikt om zelf mee verder te kunnen, thuis of in je werk.

Voor wie:

Voor ouders, opvoeders en professionals aan wie de zorg van kinderen is toevertrouwd.

Inhoud workshop:

In 3 avonden/ochtenden van 2,5 uur krijg je bruikbare tips en word je geïnspireerd om wellicht op een andere manier te kijken naar lastige situaties. We kijken naar de werking en functie van emoties en wat kinderen te leren hebben. Je leert o.a. hoe je je kinderen kunt leren zélf ruzies op te lossen, je leert omgaan met angst en verdriet van je kind en tips voor het werken aan zelfvertrouwen.

Duur:

Deze workshop bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2,5 uur.

1e bijeenkomst Ruzie

2e bijeenkomst Angst

3e bijeenkomst Verdriet

Het heeft de voorkeur dat alle avonden gevolgd worden. De (gast)ouders krijgen een certificaat van de avond en bij alle drie aanwezig een gratis boek.