Plaats, Wijk: Dronten, Rijdergulden
Naam: Tamara Slippens-Bal
Inspectierapport GGD

Leeftijd kinderen: 0 tot 4 jaar
Beschikbare dagen: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.
Tijden: 7:15-17:30, andere tijden in overleg.
Huisdieren: 3 katten, 1 hondje, en 2 konijnen buiten.
Geloofsovertuiging: geen.
Meer informatie: Wilt u een vrijblijvend intakegesprek over de opvangmogelijkheden, uw kind(eren) aanmelden of een algemene vraag stellen? Neem dan contact op met Welkom-Kind.

gastouder Rijdergulden, Dronten Tamara Slippens-BalEven voorstellen.

Dag lieve ouders mijn naam is Tamara Slippens, moeder van 2 kinderen (2009) (2010). Wij wonen samen met mijn man, 4 poezen, 1 hondje, 1 konijn en aquaria in dronten west. Wij hebben een moestuin op de vereniging voor ons huis.
Dikkertje Dap is een natuurlijke/avontuurlijke opvang.
De opvang heeft een antroposofische visie met gedeeltelijk montessorische elementen.
Ik ga uit van een kind zijn/haar eigen groei. Leren wanneer het kind er aan toe is. Zonder dwang met veel geduld en liefde.
Wij helpen elkaar, zijn lief voor de natuur en de diertjes die daarin wonen, wij leren zelf te ontdekken wie we zijn en wat we kunnen.
Ik probeer elke dag lekker naar buiten te gaan met de kiddybus. Vaak gaan we lekker wandelen naar het wisentbos, maar ook naar het dorp, dorpsboerderij of speeltuin staan vaak op het programma. Ik maak vaak de tijd om te zoeken in het bos naar natuurlijke materialen om dan thuis te ontdekken en activiteiten mee te bedenken.
Bij Dikkertje Dap spelen wij met zo veel mogelijk natuurlijke materialen, open end speelgoed zoals grimms en grapat, en houten speelgoed. Ook hebben wij een houten speelkeuken, wobbel en een pikler driehoek met glijbaan in huis om de grove motoriek te oefenen. Voor de fijne motoriek hebben wij een sensomotorische tafel waar wij rijst, bonen in doen en spelen met loose parts materialen.
Bij dikkertje dap houden wij van klimmen, bakken, kleien en buiten ravotten, lezen, liedjes zingen, knutselen, de natuur bewonderen en erover leren, dansen, elkaar helpen en samen spelen. De televisie zal bij ons niet aanstaan. De thema’s passen bij het seizoen en de jaarfeesten.
Qua voeding eten wij gezond en natuurlijk. Zo veel mogelijk vrij van e-nummers en suikers. Wij bakken dagelijks ons eigen speltbrood waar we met de kindjes van smullen. Wij eten fruit, broodje met gezond beleg, te denken aan: appelstroop, pindakaas, kaas, echte boter, jam, honing, hummus, roomkaas. In de middag eten wij een cracker of rauwkost. Wij eten de bio groentjes en fruit uit onze moestuin voor de rest bestellen wij ons eten bij de hofwebwinkel.
Veel liefs Dikkertje Dap
gastouder Rijdergulden, Dronten Tamara Slippens-Bal, gastouder Rijdergulden, Dronten Tamara Slippens-Bal, gastouder Rijdergulden, Dronten Tamara Slippens-Bal