Plaats, Wijk: Lelystd, Landerijen
Naam: Edith Meeuwessen
Inspectierapport GGD

Leeftijd kinderen: 0 t/m 12 jaar
Beschikbare dagen: in overleg
Huisdieren: geen
Meer informatie: Wilt u een vrijblijvend intakegesprek over de opvangmogelijkheden, uw kind(eren) aanmelden of een algemene vraag stellen? Neem dan contact op met Welkom-Kind.

gastouder Landerijen, Lelystad Edith MeeuwessenIn mei 2018 ben ik gestart met mijn eigen geregistreerde gastouderopvang “edith’s speelhoek”. Nu ben ik natuurlijk op zoek naar ouders die een fijne opvang plek zoeken voor hun (aankomend) kind(eren).

Even een korte introductie van mezelf. Ik ben Edith Meeuwessen, 45 jaar. Samen met mijn man Jan heb ik 3 kinderen in de leeftijd van 9 tot 16 jaar. Ik ben gek op muziek maken, creatief bezig zijn en tuinieren en ik geniet volop van het gezinsleven.

Na het behalen van mijn diploma MDGO Agogisch Werk heb ik een aantal jaren op een kinderdagverblijf gewerkt. Na een uitstap gemaakt te hebben als activiteitenbegeleider in een verpleeghuis heb ik 15 jaar gewerkt als pedagogisch medewerker op een behandelgroep voor kinderen met gedragsproblemen. Ook is ons gezin een crisisplek geweest voor pleegkinderen. Het afgelopen jaar heb ik vrijwilligerswerk gedaan op een peuteropvang en deed ik daar invalwerk. Het werken met kinderen en het zorgen voor kleine en grote mensen is iets dat ik heel graag doe!

Op dit moment zijn mijn eigen kinderen al wat groter en is er ruimte voor de zorg voor kleine kinderen. Ik kies bewust voor het gastouderschap vanwege het kleinschalige karakter, omdat ik door al mijn ervaring een eigen visie heb ontwikkeld op hoe ik met kinderen om wil gaan, namelijk: Positief opvoeden. Het geven van complimenten, benoemen welk gedrag je liever ziet in plaats van alleen het niet gewenste gedrag af te keuren. Dat gecombineerd met een vleugje humor en afleiden zorgt voor een prettige sfeer. Ook “spelend leren” vind ik belangrijk. Dus bied ik veel activiteiten aan waarbij ik:

 • Ontwikkelingsmateriaal gebruik
 • Veel zing en muziek aanbied
 • Boekjes lees
 • Bewegingsspelletjes en kringspelletjes doe
 • Knutsel met de kinderen
 • Werk met sensomotorisch materiaal (zand, klei, vingerverf, brooddeeg, etc.).

Voor de allerkleinsten vind ik het belangrijk dat ze in alle rust kunnen groeien in een liefdevolle, veilige en gestructureerde omgeving aansluitend bij het ritme van thuis. Een baby krijgt bij mij altijd de fles op schoot. Maar ook de allerkleinsten kunnen uitgedaagd worden in hun ontwikkeling in plaats van alleen in een box of wipstoel liggen.

 • De baby te betrekken bij (het klaar maken van) de maaltijden.
 • Ze zelf te laten eten zodra dat kan, zodat ze hun oog-mond coördinatie kunnen oefenen. Met ze te kletsen en te benoemen wat ik doe.
 • “Op schootspelletjes” te doen.
 • Te knuffelen met de baby en samen te zingen.
 • De zintuigen uit te dagen door verschillende speelmaterialen aan te bieden.

Daarnaast is elk kind en zijn/haar ouders uniek en dat vergt invoelend vermogen van mij als medeopvoeder. Dat maakt het werken met kinderen zo leuk en interessant.

Ik bied een liefdevolle, duidelijke en stimulerende omgeving aan kinderen, waarin zij zichzelf kunnen zijn én waarbij u een goed gevoel heeft als u andere bezigheden heeft. Ik vind het daarom erg belangrijk om samen met u te kijken hoe we de verzorging en opvoeding zo goed mogelijk op elkaar kunnen afstemmen.

Ik woon op de Marquette 44 in Landerijen Oost in Lelystad, vlakbij uitvalswegen naar Dronten, Harderwijk en de A6. Mijn gezin heeft er veel zin in om ons ruime huis en grote tuin waar kinderen fijn kunnen spelen, ter beschikking te stellen voor andere kinderen!

gastouder Landerijen, Lelystad Edith Meeuwessen, gastouder Landerijen, Lelystad Edith Meeuwessen, gastouder Landerijen, Lelystad Edith Meeuwessen, gastouder Landerijen, Lelystad Edith Meeuwessen