Plaats, Wijk: Lelystad, Kogge
Naam: Elvira Colpaart
Inspectierapport GGD

Leeftijd kinderen: 4 t/m 12 jaar
Beschikbare dagen: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.
Tijden: van 7.00 tot 18.30.
Huisdieren: een kat en een hond.
Meer informatie: Wilt u een vrijblijvend intakegesprek over de opvangmogelijkheden, uw kind(eren) aanmelden of een algemene vraag stellen? Neem dan contact op met Welkom-Kind.

gastouder Kogge, Lelystad Elvira ColpaartIn de Kogge bied ik, Elvira Colpaart, Gastouderopvang aan voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. In een levendig gezin bestaande uit mijn man Kevin, onze zoon, geboortejaar 2011, en onze dochter geboortejaar 2015 , een kat en een hond is altijd iets te doen. We zijn graag buiten, in onze tuin van 400 m2 of wij gaan wandelen, fietsen of varen.

We willen graag dat vraagouders en gastkinderen zich welkom voelen in ons huis en zichzelf kunnen zijn. Luisteren naar elkaar, respect voor ieders eigenheid en lief zijn voor elkaar zijn enkele waardevolle omgangvormen die wij graag uitdragen en overbrengen.

Wij zijn niet religieus maar vinden normen en waarden zeer belangrijk. Door respect te tonen voor elkaars mening en levensovertuiging en door naar elkaar te luisteren kunnen volwassenen en kinderen veel van elkaar leren.

Door mijn werkervaring op kinderdagverblijven en bso’s ben ik gewend om met een groep(je) kinderen de dag door te brengen. We zijn een groep waarin voor elk individu evenveel ruimte en aandacht is. We luisteren naar elkaar, houden rekening met elkaar en we helpen elkaar. Ik wil dat elk kind zich welkom voelt en zichzelf kan zijn.

Graag wil ik een kleine greep tonen uit mijn persoonlijk pedagogisch werkplan. In een persoonlijk gesprek ga ik hier graag dieper op in of kunt u het hele werkplan lezen.

Optimaal ontwikkelen binnen verschillende ontwikkelingsgebieden

Door de verschillende opleidingen die ik heb gevolgd heb ik en brede kennis over kinderen en hun ontwikkeling.

  • Stimuleren van sociale ontwikkeling

Ik ben constant bezig om aan te sluiten op de verschillende niveaus en om verbinding te creëren tussen de kinderen onderling en de wereld om ons heen.

  • Stimuleren van emotionele ontwikkeling

Om je emotioneel veilig te voelen moet je je geliefd en gerespecteerd voelen. Ik laat kinderen weten dat ik ze lief vind en dat ik blij ben dat ze er zijn.

  • Stimuleren van taal-, spraak- en cognitieve ontwikkeling

Ik gebruik boekjes met duidelijke foto’s voor jonge kinderen en breid dit spelenderwijs uit met speelgoed. Ook stel ik veel open vragen aan kinderen, ik stimuleer de cognitieve ontwikkeling door hen zelf te laten nadenken over de wereld om hen heen.

  • Stimuleren van lichamelijke ontwikkeling

Bewegen is belangrijk, om je lichaam te leren kennen, je grenzen op te zoeken en om energie kwijt te raken. Voor elke leeftijd en ontwikkelingsfase heb ik materiaal in huis dat hierbij aansluit. Bijv. puzzelen, fietsen, kleuren, balspellen en bordspellen.

  • Ruimte voor zelf leren op weg naar zelfstandigheid

“Van proberen ga je iets leren” is een zin die je bij ons vaak hoort. Kinderen krijgen zelfvertrouwen van zelf iets onder de knie krijgen. Als het dan ook complimenten regent is een kind de volgende keer geneigd om het weer zelf te doen.

Beschikbaarheid

Ik ben beschikbaar voor opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Opvang vindt plaats op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 7.00 tot 18.30.

Indien u een specifieke opvang vraag hebt die buiten deze dagen en tijden valt kunt u de mogelijkheden met mij bespreken.

Diploma’s

SPW 3, SPW 4, HBO Maatschappelijk werk, Kinder EHBO

Certificaat Babygebaren

gastouder Kogge, Lelystad Elvira Colpaart, gastouder Kogge, Lelystad Elvira Colpaart, gastouder Kogge, Lelystad Elvira Colpaart, gastouder Kogge, Lelystad Elvira Colpaart